Om ni bara visste..

.. Hur mycket ångest jag har över skolan. Bara tanken på skolan får mig att bli deppig och stressad. Så mycket som ska göras på en gång, och en jäkla massa val inför framtiden. Man ska tydligen veta vad man vill bli när man gått ut skolan också.. Hur ska jag på knappt 18 somrar veta vad jag vill syssla med resten av mitt liv? Det är inte möjligt. Just nu fokuserar jag endast på att få saker och ting överstökat, bryr mig knappt ens hur det går längre. Och så ska det definitivt inte behöva vara. Tror dessvärre knappast att jag är ensam om att tänka på detta vis?
Det är inte längre accepterat att ha en dålig dag, att göra misstag, för med det nya betygssystemet sänker det hela ens betyg. Om lärarna bara visste hur mycket ångest och panik de ger en med alla krav och läxor. Verkar som att de bara tror att man har deras ämne att tänka på. " Och så får ni dessa fem artiklar med tillhörande 85 glosor till på torsdag, gott om tid ju." KUL SKÄMT. Har de glömt bort hur det var för dem när de själv satt där i skolbänken?

Jag tror det kvittar vilken skola jag gått på, det hela har att göra med att jag inte tycker det är rättvisst att man först spenderar flera timmar i skolan för att sedan ta med sig skolan hem då man måste plugga. Som tonåring orkar man helt enkelt inte. För samtidigt är det viktigt att sova sina 8 timmar, minst. Och träna, samt ha ett socialt liv. "Man får helt enkelt prioritera." Fast nej, det ska inte behövas! Jag går inte ens natur eller samhälle, de som verkar ha tusen gånger mer plugg, jag hade aldrig orkat. Är sjukt skoltrött över lag, kanske inte konstigt då man i min ålder gått i skolan i närmre tolv år. Sjukt när man tänker efter. Gillar inte tanken på att man först går i skolan i flera år för att sedan jobba till man dör typ, det måste finnas något mer. Någon mening och belöning med allt. 
 
Men, något jag ofta tänker på för att ta mig igonom saker och ting som jag anser vara jobbiga är: KAN ALLA ANDRA SÅ KAN ÄVEN JAG. För så är det ju! Klarar alla andra nationella proven så kan även jag göra det, jag kan överleva gymnasiet trots min skoltrötthet and so on. Allting går bara man vill. 
 
Osammanhängande och lång text, men jag var bara tvungen att skriva av mig lite. Blivit himla frustrerad på sistone. Är det bra med sådana här texter, vill ni att jag skriver mer om mina åsikter? 
Om inget annat tänkte jag skriva om två ämnen till, det kommer alltså minst två "delar till" med rubriken "Om ni bara visste..".
Kommentera gärna!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: